Європейські традиції міського самоврядування Одеси на зламі ХVІІІ–ХІХ ст. - Тиганій, К. (Краєзнавство, 2015)
Стаття присвячена розгляду питання про становлення органів міського самоврядування в місті Одеса на зламі ХVІІІ–ХІХ ст. Розглядається досі маловідомий факт надання Одесі магдебурзького права за зразком прибалтійських міст Рига та Ревель, а також діяльність міського магістрату на основі цього права з 1797 до 1801 рр.