Відкриття та діяльність італійських консульств в Одесі наприкінці XVIII – початку ХХ ст. - Феденко, О. (Краєзнавство, 2015)
У статті на основі матеріалів Державного архіву Одеської області та іноземної преси розглядається діяльність дипломатичного представництва італійських держав протягом кінця XVIII – початку XX ст. в Одесі. Визначені основні напрямки діяльності італійських консулів.