Історія села Райлянка за матеріалами "Кишинівських єпархіальних відомостей" - Церковна, В. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглянуто історію села Райлянка (нині Саратський район Одеської області) у XIX ст., його географічне розташування. Проаналізовано основні господарські уподобання селян та їх побут.