Соціотопографія Овідіополя в дореформенний період - Гулянович, І. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглянуто соціотопографію Овідіополя, охарактеризовано соціально-економічний розвиток, структуру землекористування, виділено особливості соціального складу населення, його зміни та трансформації. Досліджено формування соціальної інфраструктура (церкви, навчальні заклади).