Євреї Південної Бессарабії: особливості розселення та господарчої діяльності (перша половина ХІХ ст.) - Циганенко, Л. (Краєзнавство, 2015)
У статті досліджуються питання розселення євреїв на території Південної Бессарабії, зокрема в містах Ізмаїл і Кілія в першій половині ХІХ ст. На підставі архівних матеріалів з'ясовується кількість представників єврейського етносу на землях регіону, особливості його розміщення; господарча діяльність та майновий стан.