Монастирі Південної України у господарсько-економічному житті краю (кінець ХVІІІ – початок ХХ ст.) - Тригуб, О. (Краєзнавство, 2015)
У статті показано важливу роль монастирського господарства в економічному житті Південної України кінця ХVІІІ – початку ХХ ст. (на матеріалах монастирів Херсонської єпархії). Вказуються шляхи досягнення добробуту православних монастирів, показники їхнього господарювання на різних етапах розвитку.