Ідентифікація параметрів однієї дробово-диференціальної моделі міграції розчинних речовин - Богаєнко, В.А.; Булавацький, В.М.; Гладкий, А.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
Розглядається задача ідентифікації параметрів моделі у випадку математичного моделювання дробово-диференціальної динаміки аномального процесу конвективної дифузії розчинних речовин при профільній усталеній фільтрації ґрунтових вод з вільною поверхнею. При цьому, процес масопереносу описується моделлю, що містить узагальнену похідну дробового порядку Капуто–Герасимова за часовою змінною, а процес фільтрації розглядається у потенціальному полі швидкостей.