Методи нейропроцесорного опрацювання сигналів та комунікаційних взаємодій у середовищі суб’єктів права - Николайчук, Л.М.; Воронич, А.Р.; Заведюк, Т.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2019)
Обгрунтована концепція адекватності моделей нейропроцесорного опрацювання сигналів та комунікаційних взаємодій в інформаційному середовищі суб’єктів права. Показано взаємозв’язок понять ймовірнісної та суб’єктивної ентропії в теорії інформації та юриспруденції. Запропоновані моделі імпульсно-квадратичного перетворення гармонічних сигналів на вході формального нейрона, модель аксона нейрона, рекурентного кореляційного нейрона та інформаційної нейромоделі суб’єкта права.