Фактори продуктивності застосування моделей штучного інтелекту у хмарі з використанням GPU - Тульчинський, В.Г.; Лавренюк, С.І.; Роганов, В.Ю.; Тульчинський, П.Г.; Халімендік, В.В. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2020)
Експериментально дослідженні фактори, що впливають на продуктивність застосування готових неромережних моделей у хмарних системах різної архітектури з графічними прискорювачами. Оцінені накладні видатки пов’язані з мікросервісною і розподіленою архітектурою, вплив пам’яті, мережі, розміру пакетів, синхронної і асинхронної взаємодії. Продемонстровано складний нелінійний характер впливу параметрів системи у різних комбінаціях.