Канал вимірювання та індикації напруги 220 В у приладі «Якість-Е1» - Багацький, О.В.; Багацький, В.О. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2020)
В Інституті кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України розроблено прилад визначення якості електроенергії «Якість-Е1» за відхиленням від номінальних значень усталених значень напруги та частоти. В приладі застосовані нові метод та структура пристрою визначення якості. Визначені вимоги до параметрів каналу. Досліджені характеристики трансформаторного давача напруги. Вибраний діапазон вхідних сигналів АЦП, для якого вихідні коди змінюються в межах одного байту, що дозволило обробляти їх однією командою. Це підвищило швидкодію каналу. Розроблено алгоритм та програму кусково-лінійної апроксимації передатної характеристики каналу, що дозволило регулювати похибки зміщення нуля, масштабу та нелінійності програмними засобами.