Статистичні показники наукової діяльності установ Відділення фізико-технічних проблем енергетики НАН України - Лубунець, Л.Г. (Наука та наукознавство, 2019)
Наведено дані моніторингу результатів досліджень наукових установ Відділення фізико-технічних проблем енергетики (ВФТПЕ) НАН України за 2015—2017 рр. Представлено основні статистичні показники фінансування завершених наукових робіт та публікаційної активності з деталізацією за напрямами досліджень. Проаналізовано тенденції розвитку досліджень за окремими напрямами. За результатами моніторингу визначено, що незважаючи на недостатній рівень фінансування, ефективність досліджень за показником публікаційної активності зростає як в абсолютному, так і у відносному (на одну завершену тему та на одного дослідника) вимірі; виділено пріоритетні напрями досліджень в установах ВФТПЕ НАН України: електроенергетика, енергозбереження та відновлювана енергетика. Відзначено тенденцію до посилення досліджень в галузі вугільних технологій.