Діяльність Центрального державного науково-технічного архіву України: 50 років формування джерельної бази історії української науки - Алексєєнко, А.О.; Балишев, М.А. (Наука та наукознавство, 2019)
У статті висвітлено діяльність Центрального державного науково-технічного архіву України. Окреслено процес вироблення основних засад комплектування фондів архіву. Охарактеризовано інформаційний потенціал архівної науково-технічної документації, зокрема звітів про науково-дослідні роботи провідних вітчизняних науково-дослідних інститутів. Показано їх непересічну значущість при формуванні джерельної бази історії української науки.