Наукометричний аналіз публікаційної активності у сфері “Life Sciences” у світі та Україні - Євтушенко, В.М. (Наука, технології, інновації, 2019)
Стаття присвячена дослідженню стану та тенденцій публікаційної активності учених України і провідних країн світу у сфері наук про життя (Life Sciences). За базу досліджень використані дані Web of Science Core Collection (WoS CC), інформаційно-аналітичні програми Journal Citation Report (JСR) і InCites, а також класифікатори наукових галузей, розроблені для структурування публікаційного потоку наукових документів і журналів у цих інформаційних ресурсах – Web of Science Categories і Research Areas. У статті представлено результати авторського дослідження щодо публікаційних показників науковців України і провідних країн світу за період 2008–2018 рр. у сфері “Life Sciences” за даними міжнародної наукометричної бази даних Web of Science.