Методичні аспекти проведення експертизи регіональних програм інформатизації - Бакал, В.О.; Брусіловський, В.Б.; Бурба, О.І. (Наука, технології, інновації, 2019)
У статті узагальнено практичний досвід організації та проведення експертиз регіональних програм інформатизації та описано проблемну ситуацію використання діючої нормативно-правової бази проведення експертизи, яка полягає у тому, що нормативно-правова база проведення експертизи завдань і проектів національної програми інформатизації не враховує особливості регіональних програм інформатизації як об’єктів експертизи, а більше адаптована для експертного оцінювання конкретних завдань (проектів), де необхідно дати оцінку конкретним технічним рішенням. Запропоновано методичні підходи, які дають змогу отримати комплексну та всебічну оцінку програми на етапах її формування та виконання.