Побудова мережі предметних областей на базі ресурсу arXiv - Ланде, Д.В.; Андрущенко, В.Б. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2018)
Запропоновано новий спосіб опрацювання інформації системи бібліотеки Корнуельского університету — ресурсу препринтів arXiv. Авторами розроблено та реалізовано алгоритм пошуку публікацій за заданим концептом з урахуванням наукового напрямку, до якого відноситься публікація. Основну увагу зосереджено на розподілі публікацій за визначеними науковими напрямками та відповідними підгрупами, що передбачені ресурсом. Основні методи, які було використано для реалізації роботи, — це робота з текстовими масивами та подальша обробка отриманих результатів, параметри оцінки роботи пошуку та результатів пошуку. Сформульовано визначення мережі предметних областей. Для кожної предметної області складено словник як довідковий інструмент для реалізації поставленої задачі. Також відображено основні етапи побудови мережі предметних областей на базі ресурсу препринтів arXiv. Результатом роботи стало візуальне представлення мережі предметних областей для концепту — «cavitation» та тлумачення отриманих результатів. Дані, що представлені у матеріалі, опрацьовано в лютому-березні 2018 року.