Туристичне краєзнавство: генеза, методологія, завдання - Попович, С. (Краєзнавство, 2015)
У статті висвітлено процес становлення туристичного краєзнавства як окремого напряму загального краєзнавства, визначено його методологічні засади, проаналізовано ресурсний потенціал вітчизняного туризму та проблеми туристичного районування території України. Публікується у формі апробації розділу «Туристичне краєзнавство» навчального підручника «Основи краєзнавства».