Русифікація Волинської духовної семінарії у роки радянської влади (1945-1964 рр.) - Федчук, О. (Краєзнавство, 2015)
У статті висвітлено етапи русифікації україномовного навчального закладу Волинської духовної семінарії. Проаналізовано причини переходу на російську мову викладання, охарактеризовано ставлення викладачів та студентів до русифікаторських заходів. Зауважено про переслідування викладачів, які виступали за збереження у семінарії української мови.