Комітети покращення побуту учнів і студентів у вищих навчальних закладах УСРР у 1920-ті роки - Хоруженко, Х.; Липинський, В. (Краєзнавство, 2015)
У статті досліджено проблему соціального захисту студентства ВНЗ УСРР у 1920-ті роки, встановлено напрямки, форми і засоби діяльності економічних студентських організацій, зроблено аналіз причин їх появи і ліквідації. Доведено, що зусилля держави щодо соціального забезпечення студентства у цей час були недостатні і молодь, в умовах загрози своєму фізичному існуванню, вдалась до заходів самозахисту.