Відновлення системи підготовки кадрів для Південно-Західної залізниці у другій половині 1940-х років - Шелейко, Т. (Краєзнавство, 2015)
Розглядається комплекс питань, пов'язаних з відновленням системи підготовки кваліфікованої робочої сили для Південно-Західної залізниці у перші повоєнні роки на прикладі Київської технічної школи. Висвітлюється нормативно-правова база діяльності таких закладів, контингент учнів, труднощі та негаразди в організації навчального процесу, його матеріально-технічне забезпечення.