Музейна колекція: відповідність правової дефініції у музеології - Рябчикова, Ф. (Краєзнавство, 2015)
У статті розглянуто зміст правової дефініції «музейна колекція», зафіксованої в Законі України «Про музеї та музейну справу», з'ясовано її відповідність музеологічним підходам до розуміння терміну. На основі аналізу визначень терміну «музейна колекція», представлених у науковій і навчальній літературі, запропоновано авторське формулювання його правової дефініції.