Історико-етнографічне вивчення Степового Побужжя як прикордонної та етноконтактної території: досвід та перспективи - Марченко, О. (Краєзнавство, 2015)
Простежено розвиток наукової розробки питання історико-етнографічної специфіки району Степового Побужжя від етапу первинного накопичення фактажу до сучасного етапу.