Особливості урбанізаційного процесу в Україні у ХІХ – на початку ХХ століття (на прикладі м. Слов'янська Харківської губернії) - Закірова, С. (Краєзнавство, 2016)
Розглянуто основні напрямки розвитку Слов'янська у ХІХ – на початку ХХ століття, проаналізовано зміни у чисельності населення, трансформація промислової та соціальної інфраструктури міста.