Благовіщенська церква як громадський та духовно-культурний осередок мешканців м. Києва - Клименко, Н. (Краєзнавство, 2016)
Досліджено історію Маріїнсько-Благовіщенської церкви як сакрального та соціально-культурного осередку мешканців вулиці, яка свого часу дала назву самій вулиці. Розкрито роль церкви як об'єкта побутово-повсякденних і ритуальних практик, діяльність Благовіщенського парафіяльного братства.