Краєзнавчі дослідження І. Франка: історіографічні інтерпретації - Конта, Р. (Краєзнавство, 2016)
У статті розглядається питання висвітлення в історіографії краєзнавчих досліджень І. Франка. Аналізуються різні підходи до вивчення краєзнавчих праць вченого радянськими, діаспорними та сучасними українськими вченими. Визначаються особливості формування наукового знання про І. Франка як краєзнавця представниками різних історіографічних шкіл.