До проблеми датування населених пунктів на території сучасного Макарівського району Київської області - Букет, Є. (Краєзнавство, 2016)
У статті зібрано інформацію про витоки топонімів, які нині є назвами селищ і сіл Макарівського району Київської області, порівняно їх з результатами археологічних досліджень та інформацією, що міститься в народних переказах і місцевих легендах.