Проблема житлового забезпечення студентів вищих навчальних закладів Львова у 1944–1965 рр. - Зьолковський, Н. (Краєзнавство, 2016)
На основі архівних матеріалів Державного архіву Львівської області у статті розгядається забезпеченість студентів вищих навчальних закладів Львова житлом в перше повоєнне двадцятиріччя. Більшість гуртожитків розташовані на відстані 0,5–1,5 км від головних корпусів своїх вишів. Житлова площа на 1 студента становила 4 м². Низька забезпечність студентів житлом 30–40%, змусила керівництво ВНЗ Львова з другої половини 1950–х рр – першої половини 1960–х рр. активно розбудовати нові гуртожитки. У 1965 році забезпечність студентів гуртожитками серед ВНЗ Львова складала 31–75%. Брак житла найбільше відчували студенти Львівської Політехніки, Медінституту та Львівського лісотехнічного інституту. Гуртожиток по вул. Зеленій 96 був один з небагатьох у якому проживали студенти двох різних ВНЗ Львова: Львівської консерваторії імені Миколи Лисенка та інституту декоративного та прикладного мистецтв.