Вручення Премії імені академіка Петра Тронька 2016 року - Дмитрук, В. (Краєзнавство, 2016)
12 липня 2016 р., в залі засідань Національної спілки краєзнавців України, продовжуючи започатковану 2013 року традицію, відбулося урочисте вручення краєзнавчої премії імені академіка НАН України, Героя України П.Т. Тронька – голови НСКУ в 1990–2011 рр., видатного історика, державного та громадського діяча, широко відомого такими унікальними проектами як 26-томне видання «Історії міст і сіл України», багатотомна науково-документальна серія книг «Реабілітовані історією», Національний музей народної архітектури та побуту України, Національний заповідник «Хортиця», відбудова Михайлівського Золотоверхого собору та Успенського собору Києво-Печерської Лаври в Києві.