Наукові обшири Олександра Рубльова (до 60-річчя вченого) - Ведмідь, Л. (Краєзнавство, 2017)
Вітчизняна історична наука сповнена «білих плям» і таємниць. Так склалося, що чи не найбільше їх приховує ХХ століття. Напевно, професор Олександр Сергійович Рубльов не випадково зосередив увагу саме на вивченні історії України цього проблемного століття. Понад 20 років свого життя Олександр Сергійович присвятив дослідженню та оприлюдненню засекречених матеріалів з архівів ВУЧК–ГПУ–НКВД–КГБ.