Осягаючи простір та час (до 50-річчя Ярослави Верменич) - Романцов, О. (Краєзнавство, 2017)
Високі наукові стандарти, які дотримується у своїй професії історика ювіляр Ярослава Верменич, були закладені від народження. Адже з'явилась Ярослава Володимирівна на світ 1 травня 1967 року у Києві у родині талановитих, освічених та працьовитих людей. Батько майбутньої історикині – відомий український композитор Володимиром Верменичем, мати – авторитетний вчений у галузі етнополітики Лариса Нагорна.