Науково-краєзнавча експедиція НСКУ «Козацька доба Переяславщини» - Дмитрук, В. (Краєзнавство, 2017)
29 травня 2017 р. відбулася науково-краєзнавча експедиція НСКУ «Козацька доба Переяславщини». Програма заходу передбачала екскурсію до сіл Єрковці та Циблі Київської області, проведення у конференц-залі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди» виїзного засідання Президії Національної спілки краєзнавців України, відвідування місцевого Музею «Заповіту» Т. Г. Шевченка. Експедиція за участі представників керівних органів НСКУ, голів декількох регіональних організацій (Житомирської, Вінницької, Київської обласної та міської тощо) та ін., була приурочена Всеукраїнському дню краєзнавства (28 травня), святкування якого ініційоване Спілкою.