Бібліографічні та історіографічні огляди на шпальтах часопису "Краєзнавство" (1927–2017) - Гончаров, О. (Краєзнавство, 2017)
У статті розглядається висвітлення бібліографічної та історіографічної тематики на шпальтах часопису «Краєзнавство». Особлива увага приділяється періоду виходу журналу з часу його відновлення у 1993 році й до сьогодні. Автор доходить висновку, що на шпальтах часопису упродовж його 90-річного існування знайшли відображення практично всі важливі питання розвитку краєзнавчого руху в Україні та краєзнавства як наукової галузі. Керівництво краєзнавчого руху, редколегія журналу приділяли певну увагу бібліографічній та історіографічній тематиці і вона посіла доволі вагоме місце серед матеріалів часопису. Шляхом об'єднання схожих за тематикою рубрик у групи, аналізуються бібліографічні та історіографічні огляди, які містяться в журналі. Обґрунтовується потреба збільшення на сторінках журналу на сучасному етапі питомої ваги узагальнюючих оглядів, які стосуються бібліографії та історіографії країв і населених пунктів. Висловлюється необхідність подальшого фахового аналізу змісту часопису «Краєзнавство» на предмет його впливу на розвиток краєзнавчого руху в Україні та краєзнавства як наукової галузі.