Спільнота "мешканців" секвестрів Гетьманщини у світлі історико-демографічних характеристик - Сапронов, А. (Краєзнавство, 2017)
У статті на основі історико-демографічних характеристик аналізується спільнота в'язнів секвестрів Гетьманщини середини ХVІІІ ст. Підраховано кількість ув'язнених, досліджено статеву та соціальну структури арештантів. Окрему увагу було приділено злочинам, скоєними жінками. Також охарактеризовано вікову структуру і стан здоров'я ув'язнених.