Деформаційні процеси в музейництві: західноукраїнські області в радянський період - Маньковська, Р. (Краєзнавство, 2017)
У статті досліджується широкий спектр ставлення комуністичного режиму до музеїв на західноукраїнських землях, які, після входження їх до УРСР, опинилися в жорстких лещатах партійних органів та НКВС. Висвітлюються наслідки ідеологічного тиску на діяльність музейних працівників, вилучення цілого пласта культурної національної спадщини через знищення унікальних пам'яток музейної скарбниці.