Любов як головний принцип життя ... (до ювілею С. Я. Єрмоленко) - Мех, Н. (Краєзнавство, 2017)
У статті розглядаються основні риси українознавчої концепції видатного стиліста, славіста, філолога Світлани Єрмоленко. Представлені погляди та думки вченого про рідну мову, рідне слово, про формування українознавчого світогляду, про входження через мову в суспільство, в якому живеш, в його культуру. Розглянуто у розвідці й зв'язок ідей С. Єрмоленко з поняттями та поглядами на проблему рідної мови українських вчених Івана Огієнка та Михайла Грушевського.