Храми та церкви Вітовського району Миколаївської області: історія створення та функціонування - Маринченко, Г. (Краєзнавство, 2018)
В статті розглядається процес будівництва церков та храмових споруд на території Жовтневого (нині Вітовського) району Миколаївської області. Розкрито особливості будівлі перших церковних споруд на території Жовтневого району за часів козаччини. З'ясовано чисельний та адміністративний склад парафій. Проаналізовано становище церков в районі за часів радянської влади. Розкрито основні напрямки релігійного життя Вітовського району на сучасному етапі.