Відбудова і діяльність сільських клубів Миколаївщини в повоєнний період - Ревенко, В. (Краєзнавство, 2018)
У статті на основі архівних та інших джерел досліджено складний процес відбудови сільських клубів Миколаївщини в повоєнний період. Особлива увага зосереджена на місце і ролі клубних установ у забезпеченні дозвілля мешканців села. Визначено, що характерною рисою діяльності клубів була надмірна політизація і ідеологізація.