Мішень чи випадкова жертва " Великого терору"? - Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2018)
У статті на основі маловідомих архівних документів робиться спроба відтворити біографію та діяльність в органах ВЧК-ДПУ-НКВС Валентина Сергійовича Шумова.