Молекулярний аналіз тонких плівок різної природи на основі спектроскопії поверхневих плазмонів - Костюкевич, С.О.; Христосенко, Р.В.; Костюкевич, К.В.; Коптюх, А.А.; Суровцева, О.Р.; Крючин, А.А. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2018)
Досліджено процеси формування та структуру тонких плівок халькогенідного склоподібного напівпровідника As₂S₃, полімеру поліаніліну (ПАНІ) та білка фібриногену (ФБ) на поверхні плівок благородних металів (Ag, Au) з використанням методики призмового збудження поверхневого плазмонного резонансу (ППР) у поєднанні з атомно-силовою мікроскопією. Оптичні параметри шарів As₂S₃ та ПАНІ визначено при підганянні експериментальних і розрахованих резонансних кривих ППР методом мінімізації цільової функції. Властивості плівок ФБ, що отримані з розчину білка у фосфатному буфері при різних концентраціях (9,3–300 muг/мл), вивчено на основі аналізу кінетичних ППР-кривих адсорбції ФБ і його DD- і E-фрагментів з наступним зондуванням моноклональними антитілами.