Підвищення стійкості криптоалгоритму RSA за рахунок генетичної оптимізації вихідного повідомлення - Приймак, А.В.; Яремчук, Ю.Є. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2018)
Розглянуто існуючі асиметричні алгоритми шифрування інформації. Описано їхні переваги та недоліки. Проведено дослідження алгоритму RSA щодо можливості підвищення його криптостійкості. Запропоновано метод оптимізації вихідного повідомлення за допомогою генетичного алгоритму. Представлено статистичне тестування запропонованого покращення алгоритму, яке показало, що отримані показники статистичної безпеки є вищими за показники оригінального алгоритму на 1–3 %.