Разработка алгоритма мультиагентного управления группой мобильных "s-bot" - Ткачев, В.Н.; Токарев, В.В.; Чурюмов, Г.И. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2019)
Проведено аналіз існуючих підходів до вирішення проблеми групового управління інтелектуальними мобільними об’єктами (ІМО). Дано визначення поняттям «Swarm-bot» і «s-bot». Проаналізовано основні проблеми, що виникають при управлінні групою ІМО. Показано, що при побудові «Swarm-bot»-системи найбільш важливим і складним завданням є розробка системи управління, що здатна вирішувати завдання глобального та локального планування відповідно до обраної стратегії групового управління і одержуваної «s-bot» інформацією. Наведено загальну концепцію побудови гібридної «Swarm-bot»-системи. Розроблено алгоритм мультиагентного управління групою мобільних «s-bot».