Автоматизований аналіз стану пацієнта та оцінка сеансів медичних процедур (гіпокситерапії) - Полягушко, Л.Г. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2019)
Розглянуто задачу створення системи автоматизованого аналізу результатів проведення медичних сеансів, що є частиною автоматизованого програмно-апаратного комплексу для проведення гіпокситерапії. Описано запропоновану архітектуру динамічної експертної системи та її основні модулі. Розроблено формальну модель представлення бази знань, що основана на продукційних правилах. Дану модель адаптовано під використання алгоритму Rete. Описано механізм виводу через процедуру «співставлення – спрацювання» та алгоритм Rete, що є швидким засобом співставлення з шаблоном. На прикладі оцінки сеансу діагностики розглянуто роботу алгоритму та представлення правил. Розроблена експертна система працює як в комплексі, так і як самостійна система.