Використання селективних еталонних зображень в оптичному діапазоні для систем навігації керованих об'єктів - Юзефович, В.Б.; Мезенцев, О.В.; Буточнов, О.М.; Цибульська, Є.О. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2019)
Продемонстровано можливість і доцільність використання селективних або бінарних селективних зображень як еталонних зображень оптичного діапазону для вирішення задач кореляційно-екстремальної навігації літальних апаратів (ЛА) Проаналізовано кореляційні характеристики оптичних зображень без спеціальної обробки, селективних у градаціях сірого та бінарних селективних зображень. Показано, що бінарні селективні зображення мають найкращі кореляційні характеристики, однак для їхнього використання необхідна наявність швидких методів формування селективних поточних зображень на борту ЛА.