Поєднання традиційних методів і метричного підходу до оцінки ризиків від кібератак на глобальну маршрутизацію - Зубок, Б.Ю. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2019)
Однією із масштабних проблем кібербезпеки є запобігання перехопленню маршрутів у системі глобальної маршрутизації мережі Інтернет. Запропоновано класифікацію загроз, ідентифікацію та оцінку ризиків перехоплення маршруту за допомогою комбінованого підходу до відомих моделей STRIDE та DREAD. Зроблено формальний опис двовимірної моделі оцінки ризику, що дозволяє отримати кількісну оцінку ризику кожної із загроз, які притаманні глобальній маршрутизації у мережі Інтернет. Також, завдяки метричній функції, яка описує взаємне розташування вузлів у мережі Інтернет, установлено зв’язок між положенням вузла в мережі та ризиком перехоплення маршрутів до нього.