Задача Фур'є для ультрапараболічного рівняння - Лавренюк, С.П.; Процах, Н.П. (Нелинейные граничные задачи, 2002)
У цій праці досліджено задачу без початкових умов (задачу Фур'є) для нелінійного ультрапараболічного рівняння. Одержано умови розв'язності цієї задачі без обмежень на поведінку розв’язку при t → ∞. При цьому використано методи, відомі для рівнянь параболічного та гіперболічного типів. Задачу досліджено в узагальнених просторах Лебега.