Питання кримської автономії за часів Української Держави 1918 р. Павла Скоропадського - Лупандін, О. (Краєзнавство, 2018)
У статті висвітлюється важливий аспект зовнішньополітичної стратегії гетьманату П. Скоропадського 1918 р., а саме: підходів, спроб і результатів визначення статусу Криму. На основі залученого вагомого фактографічного матеріалу автором доводиться історична необхідність приєднання Кримського півострова до Української Держави, аналізуються пріоритетні напрями української дипломатії і засоби її втілення на тлі складної внутрішньої і зовнішньополітичної ситуації.