Історична регіоналістика VS краєзнавство: маркери дослідження мереж соціальної взаємодії в часі та просторі - Верменич, Я. (Краєзнавство, 2018)
У статті розглядається актуальність та необхідність формування дисципліноформуючого статусу краєзнавства, вироблення власного наукового інструментарію, підвищення теоретико-методологічного забезпечення краєзнавчих студій. Розглянуто когнітивний потенціал історичного краєзнавства та його дисциплінарні межі, співвідношення краєзнавства з історичною регіоналістикою.