Виповзів — військовий і торговоремісничий центр у Нижньому Подесенні - Скороход, В.М. (Археологія і давня історія України, 2020)
В статті проаналізовано матеріали розкопок Виповзівського археологічного комплексу кінця ІХ—Х ст., що існував як один із військових та торгово-ремісничих пунктів Нижнього Подесення. Визначається його хронологія та функції у регіоні.