Конструктивні особливості камерних поховань доби вікінгів у Середньому Подніпров’ї - Бібіков, Д.В. (Археологія і давня історія України, 2020)
У статті проаналізовано основні конструктивні елементи камерних гробниць Х — початку ХІ ст. з території Середнього Подніпров’я. Деякі специфічні риси дозволяють простежити взаємозв’язки цих пам’яток з поховальними традиціями інших регіонів Північної та Східної Європи.