Шийні гривни типу «Тотенкроне» у зібранні Національного музею історії України - Осипенко, М.С.; Грицик, Ю.О. (Археологія і давня історія України, 2020)
У статті опубліковано матеріали кола балтських старожитностей: специфічні жіночі шийні гривни в декілька обертів відомі як «Тотенкроне». Проведено їхню культурно-хронологічну атрибуцію.