Скляні прикраси з поселення Ходосівка-Рославське (за матеріалами 2007—2011 рр.) - Готун, І.А.; Гунь, М.О. (Археологія і давня історія України, 2020)
Опрацювання матеріалів, отриманих за перші п’ять років розкопок селища давньоруської і монгольсько-литовської доби в урочищі Рославське на околиці с. Ходосівка у південних передмістях Києва дозволяє характеризувати певні особливості матеріальної та деяких елементів духовної культури досліджуваного соціально-економічного феномену. Робота присвячена зібраному за означений період комплексу скляних прикрас населення пам’ятки. Основна увага зосереджена на браслетах, кількість яких на одиницю відкритої площі перевищує показники низки синхронних міст. Вказана риса пункту на тлі загальноруських тенденцій побутування цих предметів виступає додатковим аргументом своєрідності названого осередку.